woensdag 29 juli 2009

BMW stopt eind dit seizoen met Formule 1

AMSTERDAM - BMW stapt aan het eind van dit seizoen uit de Formule 1. De peperdure klasse past niet meer in de strategie van de Duitse autofabrikant. BMW wil zich meer gaan richten op duurzame en milieuvriendelijke auto's. Ook de tegenvallende resultaten liggen ten grondslag aan het besluit. Dat maakte de Duitse renstal woensdag op een persconferentie in München bekend.

Wereldtitel
Sinds 2006 reed het BMW-Sauber-team mee in de Formule 1 met als doel de wereldtitel te behalen. Dat is nooit gelukt. Dit jaar heeft het team met coureurs Nick Heidfeld en Robert Kubica tot nu toe slechts acht punten behaald, waarmee het team in de onderste regionen van de ranglijst bungelt. In totaal behaalde BMW slechts één grand prix-overwinning.
In de Zwitserse plaats Hinwil werken 430 mensen voor het Formule 1-team, in München nog eens 300. Wat deze beslissing voor hen betekent is nog niet bekend. ‘We hebben dit pas gisteren besloten, dus we hebben nog geen gedetailleerde informatie’, aldus bestuurslid Klaus Draeger.
FIA


De internationale autosportfederatie FIA betreurde het besluit van BMW, maar was niet verrast. ‘Het is al een tijd duidelijk dat ook de autosport niet ontkomt aan de economische crisis’, luidde de verklaring. De FIA wees er verder op dat het vertrek van BMW mogelijk voorkomen had kunnen worden door een budgetplafond. Dat stuitte op weerstand en er ligt nu een alternatief plan voor kostenreductie klaar. ‘Het is geen geheim dat deze maatregelen voor ons niet ver genoeg gaan, maar een compromis was nodig om de eenheid in de sport te bewaren. Hopelijk is het voldoende om verdere afzeggingen tegen te gaan.’

Bron: Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten