dinsdag 28 juli 2009

Sponsoring Graafschap van de baan

DOETINCHEM - De Regio Achterhoek gaat voetbalclub de Graafschap niet sponsoren. Dat is woensdag besloten. Het algemeen bestuur van de Regio - met daarin een afgevaardigde van het college van elk van de acht gemeenten - heeft woensdag vergaderd over de sponsoring zonder tot stemming over te gaan.

Op voorhand was al duidelijk dat een meerderheid van de acht aangesloten Achterhoekse gemeenten tegen is. Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Montferland en Winterswijk hadden dat al publiekelijk laten weten. Woensdag werd duidelijk dat Doetinchem wel positief stond tegenover het plan. De Graafschap stelde de Regio vorige week voor de eerste divisieclub voor 350.000 euro te sponsoren. De Achterhoek zou daardoor meer naamsbekendheid krijgen en ook de Achterhoekse icoon Guus Hiddink zou in de strijd worden geworpen.

Henk Bloemers, directeur van De Graafschap, laat weten teleurgesteld te zijn in het besluit. "Dit was een geweldige combinatie geweest tussen De graafschap en de Achterhoek", zegt Bloemers. "Nu gaan we verder met alternatieve shirtsponsoren. We hebben meerdere ijzers in het vuur en zullen daarover snel uitsluitsel geven."De Regio Achterhoek gaat nu opnieuw kijken naar een goed marketingplan. Het is niet uitgesloten dat het sponsorvoorstel volgend jaar opnieuw op tafel komt.

Bron: De Gelderlander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten